Blogolj!

Bekattantak a liszaboni fanatikusok, kövekkel estek neki csapatuknak

Dorogi László

Azért ezek a portugál ultrák nem teljesen normálisak. Korábban a Sporting vérmes drukkerei támadták meg saját csapatukat a rossz teljesítmény miatt, most a Benfica futballistáinak jutott ki a jóból.

Fotó: givemesport.com

Az ügy már csak azért is bizarr, hiszen a liszaboni alakulat - ha a Portóval azonos pontszámmal is - vezeti az élvonalbeli pontvadászatot és jó eséllyel pályázik fennállása harmincnyolcadik bajnoki címére.

A piros-fehérek a koronavírus-járvány szülte kényszerszünet utáni bajnoki újraindítás első mérkőzésén a kiesés ellen harcoló Tondelával találkoztak és értek el 0-0-s döntetlent, ami annyira felbőszítette a szimpatizánsokat, hogy kövekkel dobálták meg a játékosokat szállító csapatbuszt.

Az A Bola lap beszámolója szerint a klub két játékosa, Julian Weigl és Andrija Zivkovic olyan sérüléseket szenvedtek az incidens során, aminek következtében kórházba kellett szállítani őket. A hírek szerint mindkét játékos arcát a busz betörő üvege sértette fel.

Pedig a Benfica nem vádolható azzal, hogy ne tett volna meg mindent a siker érdekében, több mint 20 helyzetet dolgoztak ki a kis csapat ellen és két alkalommal a kapufát is megcsengették.

Címkék: Benfica, Portugália
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/95951/pics/lead_800x600.jpg
Benfica,Portugália
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?