Blogolj!

A lista, amelyen Messi csak huszonkettedik, Ronaldo pedig a hatvanban sincs

Dorogi László

Lassan-lassan tényleg a véget és a modern kori labdarúgás egyik legmeghatározóbb korszaka, amit az argentin és a portugál többszörös Aranylabdás zsenik uraltak.

Fotó: versus.uk.com

Ha valaki azt mondaná nekem, létezik egy friss, ropogós lista, amely labdarúgólat rendez valamilyen módon rangsorba és Lionel Messi a legjobb húszban, Cristiano Ronaldo pedig a legjobb hatvanban sincs, akkor minimum felhúzom a szemöldököm. Márpedig ez a helyzet a Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának legfrissebb összeállításával, amelyen a világ labdarúgóit becsült piaci értékük szerint rendezték sorba.

A rangsor "aranyérmét" a Paris Saint-Germain világbajnok, ugyanakkor még mindig csak 21 éves csatára, Kylian Mbappé kaparintotta meg, a CIES szerint az ő értéke jelenleg 259,2 millió euró, ami könnyen lehet, hogy a koronavírus-járvány nélkül elérné a 300-as határt is. A második helyre némileg meglepő módon Raheem Sterling, a Manchester City angol válogatott csatára futott be 194,7 millió eurós értékkel, míg a dobogó alsó fokára ugyancsak egy angol futballista, a Borussia Dortmund fiatal szélsője, Jadon Sancho fért oda.

A Bajnokok Ligája címvédője, a Liverpool három játékost delegál az első tízbe, Trent-Alexander Arnold a negyedik, Mohamed Szalah a hatodik, Sadio Mané pedig a hetedik helyet foglalja el. Természetesen a játékosok piaci értéke nem mindig egyenesen arányos a valós teljesítményükkel, nagy szerepet játszik értékük megbecslése során, hogy mennyi idősek, melyik bajnokságban játszanak, milyen csapatban és így tovább és így tovább. Messi és Ronaldo már nem mai csirkék, így eleve kevesebbet érnek papíron, amiből persze nem következik egyenesen az, hogy Raheem Sterling tízszer jobb futballista Lionel Messinél, vagy harmincszor jobb mint CR.

Az viszont mindenképpen biztató lehet az angol válogatott számára, hogy rengeteg értékes futballistájuk van, de Garreth Southgate csapata már az előző világbajnokságon is megmutatta, hogy komoly eséllyel lehet ott a legjobbak között a következő években.

Címkék: Bajnokok Ligája
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/96085/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?