Blogolj!

Budapest rendezheti a 2020-as UEFA Szuperkupa-döntőt

Szabó Róbert

Olasz sajtóértesülések szerint Budapesten küzdhet meg a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztese az európai Szuperkupáért.

Fotó: UEFA

A Sky Italia számolt be arról, hogy Porto helyett Budapest rendezheti meg az idei európai Szuperkupát. A portál emellett úgy tudja, hogy szinte biztos, hogy Lisszabonba rendezik majd a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét, ahol a negyeddöntőtől kezdve egymeccses párharcokat játszanak majd a csapatok. Ha ez megtörténik, akkor a szintén portugál Porto elvesztheti az európai Szuperkupa rendezésének jogát, amelyet így Budapesten rendezhetnek, viszont pontos dátumot még nem tudni.

A tervek szerint június 17-én várható az, hogy az ügyben hivatalos bejelentést tesz az Európai Labdarúgó-szövetség, hiszen ekkor hoz döntést a szervezet végrehajtó bizottsága a BL, az El, valamint a jövő évi Eb és Nemzetek Ligája lebonyolítását illető kérdésekben.

Az olasz újság értesülése szerint a hátralévő nyolcaddöntős mérkőzéseket a csoportelsők otthonában játszanák le (Manchester City-Real Madrid, Bayern München-Chelsea, Juventus-Olympique Lyon, FC Barcelona-Napoli). Ez ellent mond a német Bild értesülésének, amely úgy tudja, hogy már ezeknek a találkozóknak is a portugál főváros adhat otthont. 

A Sky Italia szerint az Európa-liga hasonló lebonyolítású nyolcas döntőjét Németországban, míg a női Bajnokok Ligájáét Spanyolországban rendezhetik.

Címkék: Bajnokok Ligája
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/96217/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?