Blogolj!

Alaposan elbántak a Messivel szelfiző rajongóval

Dorogi László

Sosem értettem azokat a fanatikusokat, akik a lelátóról elszabadulva mérkőzés közben futnak be a játéktérre egy focimeccsen, hogy valamilyen okból kifolyóan megakasszák a játékot.

Azt pedig már elképzelni is nehezen tudom, hogy történhetett meg az, ami szombat este Mallorcán megtörtént. A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelmei a héten indultak újra a közel három hónapos kényszerszünet után, de persze a koronavírus-járványra való tekintettel a hispánoknál is szigorú szabályok szerint durrant be újra a futball.

Egyelőre nézőkről szó sem lehet a lelátókon, de a stadionokban is csak limitált számú ember lehet ott meccsnapokon, kötelező a maszkviselés és a belépést is szigorúan ellenőrzik. A szigorú jelzőt azért ízlelgessük és tegyük idézőjelbe, mert igazán kemény ellenőrzés mellett aligha szökhetett volna be a Mallorca-Barcelona mérkőzés idején a létesítménybe egy francia Messi-fanatikus fiú és rohanhatott volna be a pályára.

A fiatalember egy argentin Messi-mezben hajtotta végre partizán akcióját és sikerült is egy szelfit lopnia a szupersztártól, de öröme nem tarthatott sokáig. A rendezők szinte azonnal elkapták és levezették a pályáról, majd gyorsan átpasszoltak a rendőröknek. A kihallgatás során a rendbontó elmondta, régóta tervezgette már a közös szelfit idoljával és a koronavírus-szünet alatt részletesen eltervezte, hogyan fogja vérehajtani a hadműveletet. Azt mondjuk nem nagyon értem, hogyan gondolta, hogy megúszhatja következmények nélkül.

A 40. percben érkezett meg a stadionhoz barátaival, és a kétméteres kerítésen átmászva juthatott közel a gyephez. A hatóságok kőkemények voltak vele, még a szelfit is kitöröltették vele a telefonjából, ráadásul a spanyol liga vasárnap éles hangú közleményben jelezte, a bűncselekménnyel kapcsolatban megteszik a szükséges lépéseket, hiszen a renitens szurkoló engedély nélkül, az egészségügyi jogszabályokat, a liga által elvárt protokollt, valamint a biztonsági személyzet utasításait figyelmen kívül hagyva lépett a pályára.

A mérkőzést a katalánok simán nyerték meg 4-0-ra, így átmenetileg öt pontra növelték előnyüket a bajnokság élén a rivális Real Madrid előtt.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/96307/pics/lead_800x600.jpg
Barcelona,Lionel Messi,Primera Division
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?