Blogolj!

Nyolc bajnoki cím < tizenegy bennmaradás

Dorogi László

Nagy a boldogság Mainzban, a csapat szombaton bebiztosította bennmaradását a Bundesligában, Szalai Ádámék a következő szezont is a legjobbak között kezdhetik meg. A nagy ünneplés közepette még a rekordbajnok Bayernnek is odapiszkáltak.

Fotó: Imago

Huszáros hajrát vágott ki a Szalai Ádámot is a soraiban tudó Mainz együttese a Bundesligában. A piros-fehér alakulat az elmúlt két hétben négy mérkőzést játszott le a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, ebből hármat meg is nyert, múlt héten például a bajnoki ezüstérmes Borussia Dortmundot fektették két vállra. Szombaton a Werder Bremen legyűrésével bebiztosították élvonalbeli tagságukat, kezdődhetett is az "ereszd el a hajam" buli.

Ha van város Németországban, ahol tényleg tiszta szívből szeretik a focit, az Mainz. Pedig, a kétezres évek közepéig még az élvonalban sem szerepelhetett a gárda, a klubtörténelem során először a 2004/2005-ös idényt kezdhette meg a Bundesligában a csapat, egy bizonyos Jürgen Klopp vezetésével. Bár a 2006/2007-es idény végén rövid időre búcsúzott a csapat az élvonaltól, 2009 óta folyamatosan oszlopos tagjai a legjobbak mezőnyének.

A kis csapatok élete nem csak móka és kacagás, minden szezonban vért kell izzadniuk azért, hogy a következő idényt is az első osztályban kezdhessék meg, nem véletlenül büszkék nagyon Mainzban arra, hogy zsinórban tizenegyedik alkalommal sikerült kiharcolniuk a bennmaradást. A karneválvárosban ezt egyenesen nagyobb bravúrnak tartják, mint a rekordbajnok Bayern München zsinórban megszerzett nyolc bajnoki címét, ennek örömére pedig készítettek is egy egyen pólót a Werder legyőzését követően, a következő felirattal:

"Nyolc bajnoki cím zsinórban? Unalmas! Tizenegyszer bennmaradni egymás után? Manzi világklasszis szint!"

S valóban. Amelyik csapat képes a bennmaradásért folytatott hadjárat során legyőzni az ezüstérmest, annak ott a helye az élvonalban. Mondjuk erre aligha gondoltak néhány hete, amikor 5-0-s zakóba szaladtak bele a Lipcse ellen...

Címkék: Bundesliga
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/96603/pics/lead_800x600.jpg
Bundesliga
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?