Blogolj!

Guardiola: Természetesen díszsorfalat állunk a Liverpoolnak

Ragnar Volarus

Tiszteletadással fogadja a már bajnok Liverpoolt csütörtökön a Manchester City az angol labdarúgó Premier League 32. fordulójában.

Josep Guardiola vezetőedző közölte, játékosai díszsorfalat állnak majd a bevonuló vendégek előtt az Etihad Stadionban, írja az MTI.

Természetesen tisztelgünk előttük, amikor meglátogatnak bennünket, mert megérdemlik

– jelentette ki az előző két kiírásban győztes City katalán edzője.

És ez miért érdekes? Hiszen ez a természetes, ez a hagyomány.

Csakhogy néhány hete az Újpest ezt nem tette meg a Ferencváros ellen. A lila-fehérek kijelentették, ők nem kívánnak részt venni a ferencvárosi ünneplésben. Ezt már akkor sem értettem.

Elvégre Guardiola és csapata sem a bajnoki ünneplésre lett meghívva, ahogy az Újpest sem. Hanem egy bajnoki mérkőzés elején kellett volna díszsorfalat állni a bajnoknak. Ami a lesajnált Premier Leagueben, az utóbbi években néhány elsőséget bezsebelő Manchester Citynek nem derogál. Megtiszteli ellenfelét.

A magyar NB I-ben, az Újpest, legnagyobb riválisa ellen, erre nem hajlandó. És ez nem a sokat szidott szurkolók döntése. Akik egyébként kart karba öltve együtt küzdenek a Szurkolók az állatkínzók ellen csoportban.

Nem, ez az újpesti vezetők agyszüleménye. Akik ezek szerint rosszabbak, kevésbé intelligensek mint azok az „átkozott ultrák”. Pedig kicsit elgondolkodhatna a Megyeri úti „főnökség”, mi fán terem a tisztelet, hiszen a Ferencváros nélkül ők sem ugyanaz az Újpest lennének. Mert ugyan legfőbb riválisodat legyőzve írhatsz történelmet, de akkor is illik tiszteletet tanúsítanod felé, ha éppen ő kerekedett felül. Manchesterben ezt már tudják. A IV. kerületben viszont van még mit tanulni.

A Liverpool egyébként 30 év szünet után hódította el újra a trófeát, függetlenül a hátralévő mérkőzéseinek az eredményeitől. Ez a klub történetének a 19. bajnoki címe, viszont 1990 óta az első, vagyis a Premier League-érában először végzett az élen a Pool.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/96928/pics/lead_800x600.jpg
Liverpool,Manchester City,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?