Blogolj!

Bajnokok Ligája: szuperrangadók jöhetnek a negyeddöntőben, Gulácsiék az Atlético ellen

Kálovics Tibor

Kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását. A sorsolás alapján a legjobb nyolc között döntőnek is beillő mérkőzések is következhetnek. 

Fotó: as.com

Nyonban került sor a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőinek kisorsolására. A ceremóniát négy csapat várhatta "páholyból", mivel az Atletico Madrid, az RB Leipzig, az Atalanta és a PSG még a vírushelyzet előtt továbbjutott a legjobb négy közé. A többi nyolc csapat augusztus 7-én illetve 8-án vívja meg a nyolcaddöntője visszavágóját. A továbbjutók Lisszabonban mérkőznek majd meg egymással a negyeddöntőben, ahol a továbbjutás már egy mérkőzésen dől el. Az elődöntőre és a fináléra szintén a portugál fővárosban kerül sor. A sorsolásban Paulo Sousa segédkezett, aki a Juventus és a Borussia Dortmund színeiben is nyert Bajnokok Ligáját. 

Bár a sorsolás nem volt irányított, érdekes módon mégis azok a csapatok fognak egymással mérkőzni, amelyek már biztosan bejutottak a negyeddöntőbe. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata a címvédő Liverpoolt búcsúztató Atletico Madriddal, míg az idény meglepetéscsapatának számító Atalanta a PSG-vel csap össze. A másik két párharc résztvevői még nem ismertek, ám az első kör eredményei és a papírforma alapján akár Manchester City-Juventus illetve Bayern München-Barcelona rangadókat is rendezhetnek. 

A negyeddöntőkre augusztus 12 és 15 között kerül sor, az elődöntőket (amelyeknek szintén ismert már az ágrajza) augusztus 18-19-én bonyolítják le, míg a finálé augusztus 23-án kerül megrendezésre az Estádio da Luzban. 

A negyeddöntők párosítása:

Real Madrid/ Manchester City - Lyon/Juventus
RB Leipizg-Atletico Madrid
Napoli/Barcelona - Chelsea/Bayern München 
Atalanta-PSG

Az elődöntők párosítása:

Az első negyeddöntő győztese a harmadik negyeddöntő győztese
A második negyeddöntő győztese - a negyedik negyeddöntő győztese

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/97489/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,külföldi foci
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?