Blogolj!

A Liverpool BL-győztese nem finomkodott a sporival

Dorogi László

Andrew Robertson nagyon rosszul viselte, hogy csapata a szezonban először pontokat veszített a Premier League-ben hazai pályán.

Fotó: Daily Record

A három évtized után újra bajnoki címet ünneplő Liverpool szezonjának érdemi része tulajdonképpen véget ért, amikor bebiztosították Premier League-sikerüket - a Bajnokok Ligájából és az angol kupából egyaránt kiestek a koronavírus-szünet előtt -, ám a Vörösök több rekordra is hajtanak még, amihez minden pontra szükségük van.

Jürgen Klopp alakulata szombaton a Burnley-t fogadta az Anfield Roadon, s némi meglepetésre a 2019/2020-as először pontokat hullajtott hazai környezetben, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult. A meccs főszereplője azonban nem egy futballista, hanem egy játékvezető volt, David Coote ugyanis finoman fogalmazva sem állt a helyzet magaslatán, több vitatott ítélete is befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

A lefújás után Andrew Robertsonnál, a `Pool 26 éves bekkjénél el is szakadt a cérna és azonnal számon is kérte a játékvezető sporttársat - pechére a nézők nélkül az ürességtől kongó stadionban pontosan lehetett hallani, milyen stílusban. Roberstonnak különösen az nem tetszett, hogy a 85. percben nem kaptak meg egy tizenegyest, amikor éppen vele szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül.

"Ez mi a faszért nem volt büntető? Egyetlen kibaszott dolgot sem láttál. Semmit sem láttál a meccsből azon kívül, hogy adtál nekik egy kibaszott lapot az utolsó percben. Baszd meg, mi értelme annak, hogy itt vagy? Mi értelme?"

- zúdította indulatait a játékvezetőre Roberston a lefújás után.


Ennél egy fokkal finomabban és diplomatikusabban fogalmazott Jürgen Klopp a találkozót követően, de a német szakember is megjegyezte magának a játékvezető ténykedését.

"Nyitva hagytuk a Burnley előtt az ajtót, nem zártuk le a mérkőzést, két, három, négy gólt is rúghattunk volna. A bíró engedte a kemény ütközéseket és így meccsben is maradtak, éppen ahogyan eltervezték"

- mondta a gumiarcú német. 

A Vörösök ezzel egy PL-rekordtól biztosan elestek, ugyanis nem nyerhetik meg mind a 19 hazai pályán rendezett bajnoki mérkőzésüket, viszont a Manchester City 100 pontos csúcsát még mindig beállíthatják, sőt meg is dönthetik, ehhez minimum 7 pontot kell szerezniük a bajnokság utolsó három fordulójában.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/97564/pics/lead_800x600.jpg
Liverpool,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?