Blogolj!

Egy rasszista kisfiú támadta meg verbálisan a Crystal Palace csatárát

Dorogi László

Semmit nem ér semmilyen antirasszista mozgalom, amíg a különböző bőrszínű emberek elfogadását anyu és apu nem tudja otthon megtanítani.

Fotó: Evening Standard

A BLM és az antirasszista mozgalmak tébolyában ismét megállapíthatjuk: hiába az agresszív szobordöntögetés, hiába az álegyenlőség, a rasszizmust ez sem fogja megállítani.

Az Independent arról számolt be, hogy egy tizenkét éves kisfiú rasszista üzenetekkel bombázta Angliában a Crystal Palace futballcsapatának elefántcsontparti csatárát, Wilfried Zahát.

A rosszcsont poronty azért célozta meg a színes bőrű afrikai támadót, mert a Crystal Palace éppen saját városának csapatával, az Aston Villával mérkőzött meg, amely éppen a kiesés elől menekül a Premier League-ben, így minden pontra szükségük van, de ha Zaha gólt, gólokat szerez ellenük, akkor nem sok esélyük marad a bennmaradásra.

Úgy látszik a fenyegetés célba ért, ugyanis az Aston Villa 2-0-ra legyőzte a Crystal Palace-t, Zaha pedig értelemszerűen nem szerzett gólt. A londoni csapat közleményt adott ki az ügyben, Roy Hodgson vezetőedző szomorú dolognak titulálta, hogy egy meccsnapon a játékosának ilyen üzenetekre kellett ébrednie, a fiú tettét pedig gyávaságnak és megvetendőnek tartja.

A történteket természetesen a Premier League és az Aston Villa is mélységesen elítélte, a rendőrség pedig nem sokkal később nyakon is csípte a fiút.

"Riasztást kaptunk egy rasszista üzenetsorozat miatt, amelyet ma egy játékosnak küldtek, és miután kivizsgáltuk az ügyet, letartóztattunk egy fiút"

- írta a rendőrség.

Címkék: Premier League
https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/97577/pics/lead_800x600.jpg
Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?