Blogolj!

Az angol bírók ősztől köhögésért is oszthatnak piros lapot

Dorogi László

Az angol futballszövetségnek kissé agyára ment a koronavírus, egészen őrült szabályt vezetett be ugyanis a koronavírus miatt: aki szándékosan köhög rá játékostársára, az idő előtt mehet is zuhanyozni.

Fotó: Sky Sports

Szürreális bejelentést tett az Angol Labdarúgó Szövetség, a következő évtől ugyanis sárga és piros lapot oszthat ki a játékvezető egy játékosnak, ha úgy gondolja, a futballista szándékosan köhög a másikra - írta meg a Sky Sports News nyomán a Rangadó.hu.

A verdikt szerint a játékvezető szubjektivitásán múlik majd, hogy milyen esetben figyelmeztetik lapokkal a krónikus köhögőket, de az FA iránymutatása szerint erre csak akkor kerülhet sor, ha a sporttárs egészen biztos abban, hogy szándékos baciátadás zajlott a gyepen.

Amennyiben csak óvatlanság miatt köhög egy futballista az ellenfelére - vagy éppen csapattársára -, akkor sportemberhez méltatlan viselkedés miatt jár a sárga lap, a következő alkalommal pedig értelemszerűen a piros.

Azt nehéz lenne megmondani, hogy erre a szabályozásra vajon mi szükség van, elvégre a jelenlegi járványhelyzetben amúgy is szigorúak a biztonsági előírások és talán a futballisták sem annyira ostobák, hogy szándékosan fertőzzenek, már ha egyáltalán játszhatnak ilyen esetben.

A köhögés-szabály a szeptember 12-én rajtoló új szezonban már érvényben is lesz, ahogy a rendkívüli járványhelyzet miatt bevezetett öt cserelehetőség is megmarad az edzők számára egy mérkőzésen belül.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/98593/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,játékvezetés,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?