Blogolj!

Iker Casillas visszavonult

Kálovics Tibor

Hivatalosan is visszavonult a futballtól Iker Casillas a Real Madrid, a Porto és a spanyol válogatott legendás kapusa. 

Fotó: AFP

Az út, amin haladsz és az emberek, akikkel ezt megteszed a fontos, nem a cél, ahová tartasz, mert az csak munkával és erőfeszítéssel elérhető, és azt hiszem, kétség nélkül állíthatom, hogy álmaim utazása és végállomása volt.

- a legendás kapus ezeket a sorokat leírva az Instagram-oldalán jelentette be a visszavonulását. A hálóőr 2019. áprilisa óta nem lépett pályára, mivel tavaly májusban szívinfarktusa volt. Bár tagja volt az FC Porto bajnokságot nyerő keretének, tétmérkőzésen nem lépett már pályára. A hírek szerint a Real Madridnál Florentino Perez tanácsadójaként fognak számítani rá a jövőben. 

Iker Casillas személyében az lemúlt húsz év egyik legjobb és legsikeresebb kapusa döntött a búcsú mellett. Tizenhat évesen volt először kerettag a Real Madridban, majd 1999-ben debütált a nevelőegyesületében, ahol egészen 2015-ig védett. Háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját (2000, 2002, 2014), négy spanyol bajnoki címet, két Király-kupát, Két Európai Szuperkupát és két Világkupát/klubvilágbajnokságot nyert. Összesen 725 alkalommal viselte a Real Madrid mezét. Madridból 2015-ben igazolt Portoba, ahol tavaly áprilisig 156 mérkőzésen állt a kapuban. A portugál csapattal 2018-ban volt bajnok. 

2000 és 2016 között összesen 167 alkalommal védte a spanyol válogatott mezét. A nemzeti csapattal 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot, 2010-ben világbajnokságot nyert csapatkapitányként. Négy világbajnokságon lépett pályára, valamint öt kontinensviadalon volt kerettag. 

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/98620/pics/lead_800x600.jpg
Iker Casillas,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?