Blogolj!

Liverpoolban is Gulácsi a hős

Dorogi László

Az RB Leipzig meglepetésre kiejtette az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, Gulácsi Péter pedig első magyarként szerepelhet BL-elődöntőben.

Fotó: Twitter

S hogy miért örülnek ennek Liverpoolban? Nos azért, mert régóta tudjuk: legszebb öröm a káröröm. A címvédőt éppen az Atlético Madrid búcsúztatta a legjobb tizenhat között, ezért nagy megelégedettséggel nyugtázhatták a Mersey-partján, hogy a német csapat igen hatékony futballt bemutatva kiejtette a spanyolokat.

Arra viszont talán már kevesebben emlékeznek, hogy Gulácsi Péter maga is megfordult a Vörösöknél, a magyar kapus ráadásul akkor tartozott a liverpooli kötelékbe, amikor jelenlegi klubja még nem is létezett. A BBC hívta fel a figyelmet arra, hogy két héttel a lipcsei alakulat 2009-es megalapítása előtt Gulácsi éppen a Hereford játékosaként szerepelt kölcsönben a Vörösöktől, amely akkor az angol harmadosztályban sereghajtóként zárt és kiesett a negyedik vonalba.

Gulácsi ezt követően megfordult a szintén angol Tranmere Rovers és Hull City csapataiban is, mielőtt az RB Leipzig "fiókcsapatához" a Red Bull Salzburghoz került. Az Atlético Madrid ellen aratott győzelemmel a magyar kapus és klubja is történelmet írt: a Lipcse alapítása után 11 évvel jutott el a legrangosabb európai klubsorozat elődöntőjébe, míg Gulácsi Péter az első olyan magyar játékos, aki szerepelhet a legjobb négy között.

A lipcsei továbbjutással az is eldőlt, hogy lesz magyar érdekeltség a Bajnokok Ligája döntőjében, ugyanis Gulácsiék azzal a Paris Saint-Germainnel küzdenek meg a döntőbe jutásért, amelynek pályaedzője Löw Zsolt.

No, de kanyarodjunk vissza a Liverpool-Gulácsi vonalhoz, ugyanis az Atlético kiejtése után ellepték a mémek, amelyekből kiderül: a magyar válogatott hálóőr bizony a Vörösök beépített ügynökeként állt bosszút a Matracosokon a címvédő kipottyantásáért.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/98966/pics/lead_800x600.jpg
Atlético Madrid,Bajnokok Ligája,Gulácsi Péter,Liverpool,RB Leipzig
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?