Blogolj!

A kungfu-gólok koronázott királya, aki nem hajlandó megöregedni

Dorogi László

Zlatan Ibrahimovicot lehet szeretni, vagy utálni, de azt szinte lehetetlen nem elismerni, hogy kiváló gólvágó és klasszis futballista. Akár az AC Milan újjáépítésének szimbóluma is lehet.

Fotó: AC Milan

A svéd "csatáristen" már 39. életévét tapossa, de ez cseppet sem izgatja, még mindig szenzációs formában van. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, mint hogy az AC Milanban az előző idényben húsz tétmérkőzésen lépett pályára, 11 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki.

Ibráról egyébként is elmondható, bárhol fordult is meg pályafutása során - és azt a történelmi hűség kedvéért tegyük hozzá, hogy jó néhány klub szurkolóit boldogította - mindenhol képes volt jó teljesítményével és karakán személyiségével aktuális csapata vezére lenni.

A svéd csatárklasszis hatalmas szerepet játszott abban, hogy a milánói gárda a pocsék őszi szezon után, huszáros hajrát kivágva végül a hatodik, Európa-liga indulást érő helyen zárta a Serie A előző kiírását, s bár idény közben volt néhány kisebb-nagyobb nézeteltérés közte és a klubvezetés között, a sikerkovács Stefano Pioli vezetőedző szerződéshosszabbítása után csak az lehetett a kérdés, hogy neki mikor toldják meg újabb egy évvel a kontraktusát - ez most meg is történt.

Ibrahimovic többször hangoztatta a sajtóban az elmúlt időszakban, hogy a Milant vissza kell helyezni az európai futballtérképre és rendbe kell rakni azokat a dolgokat a klubnál, amelyek az elmúlt években félresiklottak, tette persze mindezt Ibrás, odamondós stílusban.

Egy dolog biztos, ha a svéd gólvágó formája kitart, a Milan pedig hozza azt a látványos támadó futballt, amit a koronavírus-szünet után bemutatott, a következő szezonban már a BL-helyekről is álmodozhatnak Milánó piros-fekete felén.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/99579/pics/lead_800x600.jpg
Milan,Serie A,Zlatan Ibrahimovic
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?