Blogolj!

Kérdésessé vált az Európai Szuperkupa-döntő megrendezése

Szabó Róbert
Veszélybe kerühet a Bayern München-Sevilla Európai Szuperkupa-döntő megrendezése a legújabb magyar járványügyi intézkedések miatt.

Fotó: Kafkadesk

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-címvédő Sevilla az eredeti tervek szerint szeptember 24-én csapna össze a budapesti Puskás Arénában nézők előtt, viszont a legújabb járványügyi intézkedések miatt veszélybe került az eredeti forgatókönyv. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter még a pénteki kormányinfón jelentette be, hogy szeptember elsejétől Magyarország lezárja határait, majd a vasárnapi Magyar Közlönyből a sporteseményekre vonatkozó szabályok is kiderültek. Eszerint a válogatott és a nemzetközi kupameccsekre is érkezhetnek külföldről, de csak akkor, ha az Európai Labdarúgó-szövetség vonatkozó protokollját is figyelembe véve a sportrendezvényt megelőző három napon belül igazolja egy magyar vagy angol nyelvű okirattal azt, hogy SARS-Cov2 PCR teszttel nem volt kimutatható a szervezetében a koronavírus. Ez a szabályozás viszont csak a csapatok szűk delegációjára vonatkozik, nem a szurkolókra.

A Kormány kiemelt sportrendezvények kapcsán követendő járványügyi előírások vonatkozásában külön rendeletet dolgozhat ki – áll a vasárnapi Magyar Közlönyben.
A német Kicker ugyanakkor arról ír, hogy az UEFA bízik abban, hogy az eredeti tervek szerint lehet majd megtartani a találkozót, és folyamatos kapcsolatban van a magyar szövetséggel.

Az UEFA szorosan együttműködik az MLSZ-szel és Magyarország kormányával, hogy meghozza a megfelelő intézkedéseket a mérkőzésre kilátogatók és a résztvevők egészsége érdekében. A Magyarországra történő belépési szabályzat a különböző csoportok (játékosok, tisztviselők, partnerek, munkatársak, média, szurkolók) számára szintén az egyeztetések egyik fő eleme –írja hivatalos közleményében az Európai Labdarúgó-szövetség.

Az eredeti tervek szerint a stadion befogadóképességének (67 ezer fő) 30 százalékát töltenék meg szurkolókkal, aminek köszönhetően körülbelül 20 ezer néző válthatna jegyet a találkozóra.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/99582/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Bayern München
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?