Blogolj!

Ami elromolhat, az el is romlik Barcelonában

Dorogi László

Van baj bőven Barcelonában, mondhatni csőstül jött. A Bayern München ellen 8-2-re elveszített Bajnokok Ligája negyeddöntő óta annak rendje s módja szerint meg is indult a föld a gránátvörös-kék klubnál, legalábbis megrepedezett a felső kéreg. Ám, mint az esetek nagy többségében, az a bizonyos hal most is a fejétől bűzlik.

Josep Maria Bartomeu nagy hatalmú figura a Camp Nou környékén, lévén ő a patinás egyesület jelenlegi elnöke, de az a hír járja, hogy alaposan kifelé áll a szénája. S a jövőre esedékes elnökválasztáson akár meg is bukhat - ha csak nem villant valami szemet gyönyörködtetőt addig, vagy meg nem buktatják idejekorán.

A csúfos bajorok elleni perecelés után Barcelonában mindenkinek elment a kedve mindentől, Quique Setiénnek példának okáért a munkakedve. Ámbár, nem feltétlenül kedv-kérdésként jelent meg a mondat végi pont felmondási lapjainak alján kérész életűre sikeredett barcelonai vezetőedzői pályafutása alkonyát szimbolizálva. Azaz, éppen hogy nem jelent meg!

A Bayern nyolcszor püfölte be Setién koporsószögét, kirúgták a Barcelona edzőjét

A katalán együttes hivatalos oldalán jelentette be, hogy már nem Quique Setién a gárda vezetőedzője. A spanyol szakember menesztése mellett azután döntött a gárda vezetősége, hogy a Barcelona 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A 61 éves tréner még januárban érkezett a klubhoz Ernesto Valverde helyére, irányítása alatt pedig a második helyen végzett a klub a spanyol élvonalban.

Setién el, Koeman be, Bartomeu újabb beépített embernek tűnő figurája kapta meg a gyeplőt, amit könnyen lehet, hogy meg sem ragadhat. Setién felmondása ugyanis még nem tekinthető hivatalosnak, lévén az agytröszt nem firkálta alá, mert szerinte a klub tartozik neki. S amíg ezt nem teszi meg, a hollandus sem ülhet le a Barca kispadjára, pedig a bajnoki rajt rémesen vészesen közeleg.

Mindez csak a fecsegő felszín, mert a hallgató mély sokkal sötétebb titkokat rejteget(het). Koeman egyik első lépéseként kipenderítette a katalánok gólzsákját, Luis Suárezt, aki ugyan még nem hagyta el a süllyedő hajót, de ezen ügyködik és akkor itt van a Messi-saga, aminek most úgy fest, egy időre vége.

Az ötszörös Aranylabdás zsenit a többiekhez hasonlóan nagyon megviselte a Bayern elleni világégés, no, meg az az irány is, amerre szeretett klubja az elmúlt években elindult. A Xavi és Iniesta lelépésével végleg elillanó tikitaka varázsa kihunyt, s bár azóta nyertek bajnoki címet is a katalánok, ez már nem az álomszínház, amit Pep Guardiola csapata fejlesztett tökélyre. A sztárigazolások ráadásul az elmúlt időszakban rendre jókora kapufának bizonyultak, Ousmane Dembélé egy két lábon járó kórház a város szélén, Antoine Griezmann otthonos pozícióján kívül nem lubickol, Arthurt meg már Torinóba is küldte gyors postával a klubvezetés.

Szóval Messi - állítólag - be is lengette távozási szándékát, s úgy tűnt, a Manchester City - akikre ugye nem vonatkoznak a szabályok - ki is csengeti a sok százmillió eurót érte, de ekkor lépett közbe a spanyol liga és Bartomeu elnök: Messi nem mehet.

La Liga: vége a Messi-sagának, marad Barcelonában

Úgy tűnik a vártnál hamarabb befejeződik az augusztust átívelő Messi-saga miután az argentin szupersztár a goal.com-nak adott interjújában bejelentette, hogy a következő szezont még Barcelonában tölti. Lionel Messi kálváriája még a Barcelona Bajnokok Ligájából való kiesése után kezdődött, amikor a hatszoros aranylabdás közölte a klubvezetéssel, hogy távozni akar.

Bartomeu a hétvégén először állt kamerák elé a Messi-saga kirobbanása óta, s ebben az interjúban ki is jelentette, egyszerűen nem tehetett mást, nem akarta elengedni az argentin zsenit.

"Nem szerettem volna konfliktusba kerülni vele, de Leo minden idők egyik legjobb játékosa, a kapitányunk és szükségünk van rá. Azt hiszem, gratulálnunk kell magunknak, hiszen sikerült elérnünk, hogy velünk maradjon. A világ legjobb játékosának itt kell maradnia, ez az otthona"

- fecsegte gőgösen az elnök, akinek a feje fölött bizony gyülekeznek a sötét fellegek. A katalán klubtagok 16 ezer - más források szerint 20 ezer - aláírást gyűjtöttek össze csütörtök éjfélig, amely elegendő egy bizalmatlansági indítvány elindításához, így már az is előfordulhat, hogy idő előtt kigolyózzák az önkényes elnököt székéből. Aki persze lemondani nem akar.

A Barcelona mindeközben megkezdte a felkészülést a számukra késve kezdődő idényre, a hagyományos Gamper-kupán lehengerlő és szemkápráztató 1-0-ra nyertek a méltán veretes Elche ellen. Hatalmas kérdés mi történik a klubnál a következő hónapokban, de arra szinte mérget is vehetünk az elmúlt időszakban látott anomáliákat tanulmányozva, hogy ami elromolhat, az el is fog romlani a gránátvörös-kékek háza táján.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/100371/pics/lead_800x600.jpeg
Barcelona,Lionel Messi,Primera Division
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?