Blogolj!

Premier League: új gólrekordot állítottak fel a csapatok

Szabó Róbert

Összesen 44-szer zörrent meg a háló az angol élvonal második fordulójában, amivel a csapatok egy tízéves rekordot adtak át a múltnak.

Fotó: Go Travel Blogger

A hétvégi fordulóban mind a 20 Premier League-ben szereplő csapat pályára lépett, így közös erővel döntötték meg a még a 2010/11-es szezonban beállított egy fordulóban szerzett legtöbb gól rekordját. A tíz évvel ezelőtti bajnokság rekordot hozó hétvégéjén összesen 43-szor lőttek a kapuba a csapatok, amihez kellett az is, hogy az Everton 5-3-ra nyerjen a Blackpool ellen, míg a Newcastle United 4-4-es döntetlent játsszon az Arsenallal. A liverpooliak a mostani csúcsban is nagy szerepet játszottak, hiszen a West Brom ellen 5-2-re nyertek, míg a Tottenham a Southampton ellen aratott 5-2-es sikert. A rekord megdöntéséhez azonban az is kellett, hogy a Wolverhampton-Manchester City mérkőzésen Gabriel Jesus a 95. percben bevegye Rui Patricio kapuját.

A Premier League-érában azonban volt már olyan, hogy több gól született egy fordulóban: az 1992-94-as évad utolsó fordulójában 53-szor voltak eredményesek a csapatok, igaz akkor még 22 csapat alkotta az élvonalt.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/100453/pics/lead_800x600.jpg
külföldi foci,Premier League
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?