Blogolj!

Fortuna és VAR istennő is megragadta a Vörös Ördögök kezét

Dorogi László

A Manchester Unitedet sokan utálják Angliában - és az egész világon - azért, amiért a Ferguson-érában rendre gyanúsan a javukra tévedtek a játékvezetők. Bár azóta új szelek fújnak az Old Trafford környékén, van, ami nem változik.

Fotó: premierleague.com

Nem igazán tudja megtalálni stílusát Ole Gunnar Solksjaer irányítása alatt (sem) a Manchester United, a Vörös Ördögök a 2020/2021-es idényt is nagyon nyögvenyelős játékkal indították. Szombaton a Brighton otthonában léptek pályára a Premier League-ben és bizony a látottak alapján egy remekbe szabott zakót kellett volna felölteniük magukra. Mégsem ez történt.

A Brighton hiába focizta le vendégét, ezt a fránya játékot még mindig gólra játsszák, márpedig azt nem sikerült elegendőt szereznie a hazaiaknak. Pedig a kapufa többet csengett, mint a Mikulás csengettyűje, ötször találták el a brightoni legények a fának becézett vasat.

Közben vezetést szereztek, majd el is adták, de a hajrának 2-2-es döntetlennel vágtak neki a felek és amikor már úgy tűnt ez lesz a végeredmény... akkor a játékvezető le is fújta a meccset. Csakhogy a videóbíró ezt követően állt munkába, és ítélt meg a hármas sípszó után egy tizenegyest az MU-nak Maupay kezezése miatt, amit Bruno Fernandes a 100. percben értékesített is.

Angliában sok problémát okoz a VAR kezelése a játékvezetőnek, már csak azért is, mert leginkább nem tudják úgy használni, hogy ne üssék ki a biztosítékot valamelyik csapat szurkolóinál. Most éppen Brightonban átkozzák el a játékvezetői testületet - tesszük hozzá, teljes joggal.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/100650/pics/lead_800x600.jpg
Manchester United,Premier League,VAR
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?