Blogolj!

Európa-liga: nem sikerült a bravúr, kiesett a MOL Fehérvár

Szabó Róbert

Hiába szerzett vezetést már a 10. percben a magyar együttes a Standard Liége egy távoli lövésnek és két büntetőnek köszönhetően végül 3-1-re diadalmaskodott az El-selejtező utolsó körében.

Fotó: Belga via/AFP Bruno Fahy

Ahogy az várható volt már az első percekben próbálta érvényesíteni az akaratát a belga együttes, viszont egy eladott labdát követően Lyes Houri indította nagyszerűen Nikolics Nemanját, aki magabiztosan lőtt Arnaud Bodart kapujába, ezzel megszerezve a székesfehérváriaknak a vezetést. A vendégek ezután rendkívül szép játékot játszottak, amiben nagy szerepet játszott a gólpasszt adó francia, valamint a sok labdát szerző Boban Nikolov, aminek köszönhetően többször is eljutott az ellenfél kapujáig a MOL Fehérvár, de a fölény továbbra is a Standard Liégénél volt. A nagyobbnál-nagyobb helyzeteket kidolgozó hazaiak az első játékrész utolsó öt percét nyomták meg a legjobban, de az egyenlítés nem született meg a szünetig, így a székesfehérváriak várhatták előnyből a második felvonást.

A fordulás után aztán nagy elánnal jött ki a házigazda a pályára, aminek aztán az 51. percben meg is lett az eredménye, hiszen egy védelmi bizonytalanság után Nicolas Gavory elé pattant a labda, aki nem hezitált és 22-23 méterről bevette Kovácsik Ádám kapuját. A folytatásban aztán nagyon ellenfele térfelére se tudott átjutni a MOL Fehérvár, ráadásul még helyzetet sem tudott kialakítani a vendég együttes, ellenben a Standard Liége folyamatosan közel járt a fordításhoz. A belga gárda aztán a 77. percben a vezetést is megszerezte: Visar Musliu szabálytalankodott feleslegesen a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Selim Amallah értékesítette. Ezután igaz a magyar klub mindent megpróbált megtenni az egyenlítésért, de a kitámadás egy újabb hibát hozott magával: Stopira lépett oda az egyik Liége támadó elé, a bíró pedig szigorú volt és ismét tizenegyest ítélt a hazaiaknak, amiből a marokkói futballista ismét gólt szerzett, így beállítva a 3-1-es végeredményt a 85. percben.

Európa-liga, selejtező, play off

Standard Liége–MOL Fehérvár FC 3-1 (0-1)

Liege, zárt kapuk mögött, v.: Collum William (skót)

Standard Liege: Bodart - Fai, Vanheusden, Laifisz (Dussenne, 59.), Gavory - Bokadi (Balikwisha, a szünetben) - Raskin, Amallah, Cimirot - Carcela (Shamir, 82.), Muleka
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Houri (Hodzic, 88.), Nikolov, Hangya - Nikolics (Zivzivadve, 65.), Petrjak (Bamgboye, 63.)

gólszerzők: Gavory (51.), Amallah (77., 85., mindkettőt 11-esből), illetve Nikolics (10.)
sárga lap: Muleka (22.), Laifisz (30.), illetve Hangya (70.), Musliu (77.), Stopira (85.), Nego (93.)

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/100852/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?