Blogolj!

Játék nélkül nyert rangadót a Juventus

Ragnar Volarus

A címvédő 3-0-s eredménnyel kapta meg a Napoli ellen október 4-én elmaradt bajnoki mérkőzést, ráadásul a nápolyiaktól egy pontot levontak.

Tulajdonképpen meg sem lepődünk, elvégre a rabruhás zebracsíkos csapatról beszélünk. Akiket csak akkor büntetnek, amikor már nemhogy a lóláb, de az egész ménes kilóg (lásd calciopoli). A nápolyiak pedig nem véletlenül nem indultak útnak a rangadóra. Ugyanis a helyi egészségügyi hatóságok utasítására karanténba került az egész csapat, mivel két játékos – Piotr Zielinski és Eljif Elmas –, valamint egy munkatárs megfertőződött a koronavírussal. Karantént elhagyni pedig csúnya dolog. Ezt Nápolyban tudják, a szövetségben meg szarnak rá, ezek szerint. 

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani.

A Napoli viszont arra a szabályra hivatkozott, amely kimondja: a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól. Szerintem a hatóság erősebb, mint a labdarúgó szövetség. De lehet, hogy csak szerintem.

A déliek kérelmét ugyanis a liga elutasította, a friss döntés nyomán pedig a három pontot a Juventus kapta 3-0-s gólkülönbséggel, ráadásul a Napolit egy pont levonásával szankcionálták. Utóbbit nem magyarázták. Csak.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/101357/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?