Blogolj!

Az olasz sportminiszterrel szájkaratézik Cristiano Ronaldo

Dorogi László

Vincenzo Spadafora azzal vádolja az ötszörös aranylabdást, hogy nem tartotta be az egészségügyi előírásokat, ráadásul hazudik is. A futballista szintén hazugnak és arrogánsnak nevezte a politikust.

Alaposan felkavarta az állóvizet a koronavírus-járvány az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, több csapat is a pandémiát nyögi, Genovában például a komplett keret elkapta a vírust, de szinte minden csapat játékosainál találtak már pozitív eseteket, így a Serie A vezetőinek főhet a feje.

A válogatott szünet alatt aztán a liga és a Juventus arca, Cristiano Ronaldo is koronavírusos lett, ezért azonnal olaszországi otthonába utazott magánrepülőjével, hogy házi karanténba helyezze magát.

Cristiano Ronaldo koronavírusos

A Juventus legnagyobb sztárját sem kímélte a járvány, a portugál labdarúgó-szövetség kedden bejelentette, Cristiano Ronaldo koronavírus-tesztje pozitív lett. Ronaldo azonnal elhagyta a portugál válogatott keretét, amellyel a Nemzetek Ligájában szerepelt és házi karanténba vonult, így természetesen nem lesz ott a csapattal szerda este a Svédország elleni mérkőzésén.

Vincenzo Spadafora, olasz sportminiszter csütörtökön azt mondta, a portugál ezzel a lépéssel megsértette a szabályokat, ugyanis pozitív teszttel nem is térhetett volna vissza Olaszországba. Nem késett soká' Ronaldo válasza, pénteken közösségi oldalára az írta ki, tiszta a lelkiismerete, követte a protokollt és a jövőben is követni fogja, amit pedig tett, azt engedéllyel tette.

"Egy olasz úr, akinek a nevét nem említem, azt mondta, nem tartottam be a szabályokat. Ez egyszerűen hazugság. Mindent helyesen csináltam, nem kerültem kapcsolatba senkivel"

- írta a 35 éves klasszis.

Ronaldo torinói otthonában tölti a karanténidőszakot, egyelőre nincsenek tünetei.

A politikus azonban nem hagyta annyiban a futballista riposztját, és úgy reagált, a hírnév és a tudás egyetlen játékost sem jogosít fel arra, hogy arrogáns és tiszteletlen legyen, illetve hazudjon.

"Épp ellenkezőleg!Minél ismertebb vagy, annál inkább érezned kell a felelősségét annak, hogy gondolkodnod kell, mielőtt beszélsz, és jó példát kell mutatnod"

- fogalmazott a sportminiszter, aki ezzel együtt lezártnak tekinti az ügyek, és minden fertőzöttnek gyors felépülést kíván.

https://topligak.blogstar.hu/./pages/topligak/contents/blog/101457/pics/lead_800x600.jpg
Cristiano Ronaldo,Juventus,Serie A
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?