Blogolj!

Ledőlnek a legendás milánói aréna falai

2020.05.22.
Dorogi László
Az olasz Kulturális Örökség Minisztérium még megakadályozhatta volna a Giuzeppe Meazza Stadion - leánykori nevén San Siro - lebontását, de nem tette. Hamarosan leomlanak a sok csatát megélt erődítmény falai.
Címkék: Olaszország, Serie A

Csak jövőre térhetnek vissza a nézők a lelátókra Olaszországban

2020.04.13.
Dorogi László
Az olasz sajtó kormányközeli forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy egészen 2021 januárjáig zárt kapuk mögött tervezik megrendezni az olasz élvonalbeli bajnokság, a Serie A küzdelmeit.
Címkék: Olaszország, Serie A

BL-meccs robbanthatta be a koronavírust Észak-Olaszországban

2020.03.26.
Dorogi László
A bergamói Atalanta fennállásának legszebb időszakát éli. A csapat története során először jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, most mégis könnyen lehet, hogy ez okozza sokak vesztét.

Egy hónapos pihenőre küldheti a koronavírus az olasz klubokat

2020.03.04.
Dorogi László
Az ANSA hírügynökség információi szerint az olasz kormány fontolóra vette, hogy a koronavírus-járvány miatt egy hónapra felfüggesszen minden sporteseményt az országban.
Címkék: Olaszország, Serie A

A fertőtlenítő elsöpörte Cristiano Ronaldót

2020.02.27.
Dorogi László
Az elmúlt napokban Olaszország vált a koronavírus-járvány terjedésének európai gócpontjává. Számos sporteseményt kellett elhalasztani, vagy zárt kapuk mögé szorítani a csizmaországban és már az internetes keresőkben sem a Juventus sztárja az első.

A született nápolyi, aki sosem lehetett igazi nápolyi

2019.03.27.
Dorogi László
3048 nap. Ennyi idő telt el Fabio Quagliarella két válogatott fellépése között, aki a Liechtenstein elleni Európa-bajnoki selejtezőn szerzett két góljával beírta magát az Azzurri történelemkönyveibe kedd este.

Csodát hajtott végre az olasz klubfutball korábbi ékköve

2018.05.21.
Dorogi László
Olaszországban korábban egyetlen csapatnak sem sikerült három év alatt három osztályt ugorva visszatérnie a Serie A-ba. Ezt a bravúrt hajtotta végre a 2015-ben csődeljárás miatt a negyedosztályba visszasorolt Parma.

Búcsúzik a klublegenda

2018.05.17.
Dorogi László
Gianluigi Buffon tizenhét év után hagyja el a zsinórban hét olasz bajnoki címet szerző Juventust.

A Napoli tálcán kínálta fel a scudettót a Juventusnak

2018.05.07.
Dorogi László
A dél-olaszoknak csak egy csatát sikerült megnyerniük, így hiába ünnepelték háborúként, végül megint mindent elveszítettek.

Olaszország, a magyar futballista pályafutás emésztőgödre

2018.03.26.
Dorogi László
Hol van már Détári Döme bolognai tündöklése, hol van már a régi hó. Hiába az istenadta tehetség, az elmúlt években temetni járnak pályafutásukat Olaszországba a magyar labdarúgók.

Ezeket a cikkeket olvastad már?